dinsdag 8 juli 2014

Flessen verven met decoverf van Action - Update

Vorige week is mijn nieuwe roman naar de uitgever gegaan. Heerlijk, precies voor de vakantie! En gelijk heb ik maar een ideetje uitgeprobeerd dat ik al zo vaak op internet voorbij heb zien komen en waarvoor ik al weken mijn glas niet naar de glasbak bracht...



Bij Action haalde ik een flesje deco home hobbyverf in de kleur mauve. Dit is een verf op waterbasis. Het kan vast ook met andere verfsoorten en -merken. Gewoon proberen, zou ik zeggen. Misschien heb je nog een restant over van de verf die je in de ruimte gebruikt hebt waar je de flessen neer wilt zetten?
Ik zorgde ervoor dat de flessen schoon waren (en dus ook niet meer naar wijn roken) en dat de etiketten er helemaal af waren, daarna kneep ik wat verf in de fles en wel zo dat ik verdeeld over de ronding van de fles vier strepen verf had. Je hebt niet veel verf nodig, doseer daarom met mate. Iets erbij doen kan altijd nog. Daarna was het een kwestie van draaien en kloppen tegen de fles tot alles bedekt was. De fles zette ik op zijn kop in het lage potje om uit te druipen. Veel was het niet. Daarna verfde ik nog een fles. Daar deed ik teveel verf in in een onoplettend moment. Ook die liet ik in het potje uitdruipen. Daar bleek zoveel verf in te zitten dat ik het potje ook nog verven kon (al zitten daar wel een paar lichte plekken in). Het verfflesje is nog voor ruim 2/3 vol.



Nu waren de flessen op internet allemaal opgepimpt met touw, (houten) hangers, lint en/of kant. Dat had ik me eigenlijk ook voor ogen, maar ik geloof dat ik de flessen zo veel mooier vind. Ik laat ze dus zo. Voorlopig in elk geval.... Wel haal ik er nog een flesje in de kleur clay (grijzig) bij, dat maakt een leuke combi in mijn interieur. Er staat al een emmer met flessen en potjes in de week om de etiketten te verwijderen...

Update: Toen ik terug kwam van vakantie was de helft van de verf naar de bodem van de flessen gedropen. Zo jammer!
Navraag leerde dat dit vaker gebeurt en waarschijnlijk heeft het te maken met de hoge luchtvochtigheid. Ik ga zeker een nieuwe poging wagen als de luchtvochtigheid lager is. Misschien pas als de verwarming weer aanstaat. Ik houd jullie op de hoogte.

2 opmerkingen:

  1. Lukt dat ook met verf langs de binnenkant?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er staat duidelijk dat de verf IN de fles wordt gegoten. Aandachtig lezen !

      Verwijderen